TV3 Dikec4m Ada Minda Zi0nis Oleh Seorang Ustaz Gara-Gara Melabelkan Gaza Sebagai Ini

Seorang lelaki meluahkan rasa tidak puas hati dan menyelar tindakan stesen televisyen swasta, TV3, yang melabelkan pejuang Gaza, Pal3estin, sebagai ‘Militan’.

Ustaz Haji Omar Kassim menganggap tindakan TV3 itu sebagai biadab dan menuntut pihak berkenaan membuat permohonan maaf.

“Adakah minda Zio0nis telah masuk ke TV3? Menteri Komunikasi dan TV3 mesti memohon maaf kerana kebiadaban ini.

“Orang Pal3estine di Gaza yang sedang diserang dalam bulan ramadhan, biadab dan kurang ajarnya kamu memanggil mereka MILITA4N!

“Bukankah di sana ada bayi-bayi dan anak-anak yang tidak berdosa cedera dan menjadi korb4an? Apa kamu tidak membaca, telingamu tuli?

“Kemudian pejuang dan rakyat Gaza bertindak balas, sebagaimana Tok Janggut dulu bertindak balas menentang inggeris, kamu panggil mereka MILITAN?” tulisnya di Facebook semalam.

Pejuang G4za bedil 250 roket, 4 terkorban diser4ng Isr4el

GAZA CITY: Pejuang Gaz4a membedil 250 roket ke arah Isr4el, yang membalas dengan serangan ketika gencatan senjata gagal sekali lagi dalam pertempuran yang mengorba4nkan empat penduduk Pa4lestin termasuk seorang bayi, dalam laporan yang disanggah rejim Zi0onis.

Ketegangan terbaru bermula dengan Hamas, yang mentadbir Ga4za, mahukan konsesi lebih baik daripada Isra4el menurut perjanjian gencatan senjata.

Isra4el berkata, kira-kira 250 roket dibedil dari wilayah Palestin itu dan pertahanan udaranya memintas puluhan daripadanya.

Tentera Isra4el berkata, kereta kebal dan pesawatnya menyer4ang 120 kedudukan pejuang.

Ia termasuk terowong serangan Jiha4d Islam yang memanjang dari selatan Gaz4a ke wilayah Isr4ael, kata jurucakap tentera, Jonathan Conricus.

Dua bangunan dua tingkat di Gaza4 musnah, kata penduduk. Isra4el berkata, satu daripadanya menempatkan pejabat perisikan dan keselamatan Hamas.

Kementerian Kesihatan Gaz4a melaporkan kematian bayi berusia 14 bulan dan ibunya yang hamil selain dua lagi penduduk Palestin dalam serangan udara, manakala 40 lagi cedera. – AFP

Sumber Thereporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *