Tabung Dana Harapan? Perlu ke kutip derma dari rakyat utk bayar hutang kerajaan? Takkan itu idea.. Lihat apa brader ni cakap

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Tabung Dana Harapan? Perlu ke kutip derma dari rakyat utk bayar hutang kerajaan? Takkan itu idea.. Lihat apa yang brader ni cakap. Netizen: “Nama pun derma org tua. Derma!!!. Klau tak nak derma takyah bagi. Nama pun derma!!! Tak pandai sungguh.” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk lihat apa yang brader ni cakap.

Dalam masyarakat hari ini, sikap saling bantu-membantu adalah sangat penting. Contohnya kalau ada orang mengalamai kesusahan, seperti rumah terbakar, orang dan ahli keluarga telah hilang tempat tinggal dan banyak harta benda. Ini merupakan kejadian yang amat menyedihkan. Oleh itu, banyak orang akan derma dan membantu orang dan ahli keluarga tersebut. Menyumbang kepada sebab-sebab yang anda pedulikan bukan sahaja memberi manfaat kepada amal sendiri, ia juga boleh memberikan penghargaan yang mendalam kepada anda. Berjuta-juta orang memberi amal secara berkala untuk menyokong sebab-sebab yang mereka percaya, serta untuk kesan positif yang ada pada kehidupan mereka sendiri.

Anda membantu orang lain sangat memberdayakan dan, pada gilirannya, dapat membuat anda merasa lebih bahagia dan lebih terpenuhi. Penyelidikan telah mengenal pasti hubungan antara membuat sumbangan kepada amal dan peningkatan aktiviti di kawasan otak yang mencatat keseronokan – membuktikan bahawa sebagai pepatah lama berjalan, ia adalah jauh lebih baik untuk memberi daripada menerima.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar pandangan admin semata-mata. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Tabung Dana Harapan? Perlu ke kutip derma dari rakyat utk bayar hutang kerajaan? Takkan itu idea.. Lihat apa yang brader ni cakap..

Sumber: dharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *