Niat mereka memancing ikan di sungai tetapi mereka terpancing sesuatu membuatkan mereka terkejut.

Sila rujuk video di bawah sekali. 

Setiap manusia mempunyai hobi yang berlainan, antaranya bersukan untuk keluarkan peluh, bercuti ke luar negera atau dalam negeri. Ada juga yang suka memancing ikan. Bagi yang suka memancing ikan ni ada dua jenis iaitu dilaut atau di sungai.

mereka boleh memancing di mana mana sama ada di sungai, tasik, kolam atau di lautan yang luas. Oleh itu, disini pernah menggemparkan penduduk di sesebuah negeri di negara Indonesia bersebelahan dengan jiran negara Malaysia. Ada dua orang sahabat karibnya telah memancing di sungai berdekatan dengan rumah mereka.

Semasa di sungai sedang memancing, mereka telah mendapat seekor ikan besar. Tergamam selepas melihat warna kulit yang sangat besar. Mereka berusaha untuk menangkap ikan tersebut. Semasa sedang menangkap ikan tersebut ikan tersebut melompat di permukaan air. Alangkah terkejut melihat seekor ikan besar dan aneh seperti naga besar.

Mereka berusaha dan hampir setengah jam bertarung untuk menangkap ikan tersebut. Akhirnya ikan tersebut mengalah. Mereka berjaya menangkap ikan tersebut ke dalam boat. Alangkah terkejut melihat ikan besar dan mulut mucung tajan seperti buaya,

gambar sekadar hiasan. sila lihat video dibawah

mereka melakukan kajian dan menanyakan orang kampung mendapati ikan tersebut di panggil ikan aligator. alangkan terkejut melihat ikan seperti ni. selepas kejadian ni orang kampung disana kurang untuk memancing di sungai sana kerana takut dan histeria dengan ikan tersebut.

boleh lihat ikan tersebut dalam video dibawah ni. Jom kita saksikan ikan tersebut.


olahan artikel oleh editor sembang tular Doja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *