NAJIB MENGAKU TEWAS, INI YANG NAJIB MINTA DARIPADA RAKYAT MALAYSIA BUAT RAMAI SEBAK

PETALING JAYA: Selepas penahanan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak petang Selasa, satu video berdurasi 2 minit 20 saat dimuat naik ke laman Twitter dan Facebook beliau.Dalam video tersebut, Najib berkata:”Saya terima bahawa hari ini adalah hari saya dan keluarga menjalani dugaan dunia.

Ini luahan beliau:

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Rakyat Malaysia yang dikasihi sekiranya saudara saudari mendengar mesej ini maknanya tindakan telah pun diambil ke atas saya.Saya ingin memohon ampun dan maaf kepada rakyat Malaysia.

Rakyat Malaysia berhak mendapat pimpinan terbaik.

Saya telah melakukan sedaya upaya saya, namun saya sedar ia tidak mencukupi kerana saya akui banyak kelemahan.Namun demikian, saya ingin menyuarakan isi hati saya kepada rakyat Malaysia yang saya kasihi.

najib

Ya, memang saya tidak sempurna seperti manusia biasa, namun percayalah apa yang dituduh ke atas saya tidak semuanya benar.Memang rumah kami digeledah selama berhari-hari. Memang saya disiasat dan ada barang yang dirampas.

Namun semua ini belum konklusif. Ada banyak berita, gambar yang tersebar sersifat khabar angin, putar belit dan fitnah.Biarlah siasatan dijalankan dahulu. Saya belum berpeluang untuk mempertahankan diri saya.

Ya saya sudah tewas saya akur keputusan rakyat. Dan saya sedar bahawa kekalahan ini juga bermakna saya terdedah kepada lebih banyak tohmahan yang dahsyat.Benar semua orang adalah sama rata disisi undang-undang. Bukan sahaja di dunia tetapi juga balasan di akhirat.

Tiada sesiapa yang akan terlepas, termasuklah sang penguasa di dalam kerajaan hari ini dan mereka yang menyebar khabar angin serta mengaibkan orang lain.

Saya terima bahawa hari ini adalah hari saya dan keluarga menjalani dugaan hidup. Saya tetap bersyukur kerana tidak semua yang berpeluang menjalani dugaan dunia.

Kita semua tahu bahawa dugaan di akhirat adalah jauh lebih perit. Saya akan hadapi dengan tabah, sesungguhnya Allah SWT maha mengetahui, maha mengasihani dan maha penyayang, sekian sahaja dari saya.

Najib ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat Langgak Duta kira-kira pukul 3 petang Selasa.Beliau dijangka dihadapkan ke Mahkamah Majistret untuk perintah tahanan reman pada Rabu.

Tiga kereta milik SPRM dilihat memasuki perkarangan kediaman Najib dipercayai kira-kira pukul 2 petang Selasa.Ketiga-tiga kereta berkenaan termasuk sebuah kereta Proton Inspira berwarna merah dinaiki Najib dilihat keluar dari perkarangan rumah kediaman pada pukul 3.07 petang Selasa.

“Saya terima bahawa hari ini adalah hari saya dan keluarga menjalani dugaan hidup”

“Saya tetap bersyukur kerana tidak semua yang berpeluang menjalani dugaan dunia”

Sumber: Mstar via ohgebang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *