Izreen Azminda Tak Perasan Pakai Seluar Ketat Belanja Sesuatu

Izreen Azminda Aznam (lahir pada 30 Ogos 1985) atau lebih popular sebagai Izreen Azminda merupakan pelakon, pelawak dan pengacara tv dari Malaysia. Beliau pernah menyertai pertandingan Dewi Remaja dan telah berlakon dalam beberapa buah drama, telefilem dan filem.

Baru-baru ini, pelakon Azrel Ismail ada memuat naik fotonya bersama Izreen Azminda di akaun Instagram kerana ingin memberikan ucapan hari lahir buat Izreen.

Izreen dilahirkan pada 30 Ogos 1985 di Kangar, Perlis dan merupakan anak bongsu daripada tiga beradik. Beliau mempunyai Diploma Kewartawanan Integratif dari Institut Media Integratif Malaysia (MIIM).

Pada tahun 2012, Izreen telah bernikah dengan jejaka pilihan hatinya iaitu Muhamad Riza namun perkahwinan mereka tidak kekal lama. Akhirnya pada tahun 2014, Izreen sah bercerai dengan suami beliau. Hasil perkongsian perkahwinan terdahulu, beliau mempunyai seorang anak lelaki yang dilahirkan pada tahun 2013 yang diberi nama Muhammad Adrian Umar.

Namun, foto berkenaan mengundang beberapa kritikan daripada netizen kerana ia jelas melihatkan Izreen berseluar ketat.

Ada yang berpendapat imej Izreen itu tidak sesuai untuk wanita yang berhijab dan meminta beliau untuk lebih berhati-hati dalam berpakaian.

Berikut antara komen daripada netizen :-

Beliau merupakan pengacara bagi rancangan Mahligai Cinta Musim Ketiga dan rancangan Layar Kasih di TVi dan RTM.

Izreen juga merupakan antara 10 peserta rancangan Gempak Superstar yang bermula pada April 2016. Namun, tersingkir pada minggu keempat bersama Raja Ilya. Sebelum ini, Izreen pernah mengambil bahagian dalam pertandingan Dewi Remaja 2005/06 yang turut disertai oleh Intan Ladyana, Scha Al-Yahya dan Zara Zya.

Izreen menjadi bintang utama bersama Beto Kusyairy, Syazwan Zulkifly, Elfira Loy, Naim Danial, Shera Aiyob dan Izzue Islam dalam siri drama Astro Ria Jangan Ambil Padang Kami yang mengisahkan perjuangan dan pengembaraan hidup 7 orang kanak-kanak untuk menyelamatkan sebuah padang bola di kawasan flat mereka daripada dibangunkan oleh peneroka.

Izreen muncul bersama Tony Eusoff dan Soffi Jikan dalam filem aksi Pecah arahan Asrul Hisham Ahmad, adaptasi dari novel karya Khairulnizam Bakeri terbitan Buku FIXI.

Sumber : Wiki / beautifulnara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *