(Video) ‘Masa kena cuu lik, kucing-kucing itu menjerit kes4kitan’ – 3 lelaki bersenj4takan parang r0mpak duit, 3 ekor kucing baka BSH & Persian

Viral di media sosial video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) 3 penjen ayah bersenja takan parang mer ompak sebuah kedai kucing.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 7.10 petang Rabu, di premis Nekocatrus, Taman Melawati, sejumlah wang tunai dan tiga ekor kucing baka British Shorthair dan Parsi telah dilarikan.

Berdasarkan video kejadian, seorang kakitangan premis itu terdahulu cuba menahan pintu itu dari diceroboh tiga sus pek memakai helmet bagi mengelakkan wajah mereka dicam oleh maan gsa.

Malangnya, pintu itu dapat ditolak dan dua kakitangan premis itu terus berlari ke bahagian belakang bagi mengelakkan diri dari dicederakan oleh salah seorang sus pek yang bersenja takan pa rang.

Sus pek kemudian membuka laci mesin juruwang dan mengambil kesemua wang kertas yang ada, sementara dua lagi rakannya menangkap tiga ekor kucing itu secara paksaan lalu dimasukkan dalam beg.

Ketiga-tiga sus pek kemudian melarikan diri dengan menaiki motosikal.

Menurut kakitangan Nekocatrus, Nadrah, yang berada di premis pada waktu kejadian itu berkata, ini merupakan kejadian yang pertama kali berlaku semenjak kedai itu beroperasi empat tahun lalu.”Sumpah traumatised. Dia acu par ang suruh aku buka casher box. Then aku blah. Aku kesian kat kucing itu. Apalah nasib diorang.”Masa diorang kena cuu lik, kucing itu menjerit kesakitan sebab kena paksa dan disumbat dalam beg. Dalam kepala masih terngiang-ngiang bunyi jeritan kucing itu,” katanya.

Nadrah juga menasihatkan orang ramai berhati-hati jika membeli kucing kerana dikhuatiri mungkin terbeli kucing yang dicuri.

Laporan polis telah dibuat dan difahamkan pihak polis sedang giat mengesan suss pek.

Para pengusaha premis haiwan peliharaan juga dinasihatkan menggunakan sistem pintu bertutup automatik bagi mengelakkan kejadian seumpama ini berulang.

Sumber: Thereporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *