Biar Betul ! Volvo Akan Mengeluarkan Kereta Terbang Pertama Didunia Dan Akan Mula Dijual Pada Bulan Hadapan.

Mulai bulan depan,secara rasminya orang ramai boleh membuat pre-order untuk satu-satunya kereta terbang pertama yang pernah wujud. Publisiti yang mengelilingi ini seolah-olah menunjukkan bahawa beberapa waktu dalam masa terdekat, semua orang akan memandu kereta terbang.

Atau lebih baik lagi, orang akan mempunyai kereta yang menukar gear antara memandu dan terbang. Kenderaan itu dihasilkan oleh sebuah syarikat besar iaitu Terrafugia, yang dimiliki oleh Volvo. Kereta terbang itu dinamakan “transition”.

Menurut syarikat itu, kenderaan itu dapat terbang melalui udara hingga 400 mil, mencapai kelajuan tertinggi 200 mil per jam. 200 batu sejam pastinya lebih pantas daripada kenderaan lain, dan sifat tiga dimensi naik, turun, ke kiri, dan ke kanan dengan kenderaan hanya tidak dapat difahami.

Mereka akan berusaha untuk menjana kenderaan kerana, menurut satu artikel “Tidak ada harga yang pasti, tetapi anda boleh dengan mudah menganggap bahawa jika anda perlu bertanya, anda mungkin tidak mampu. Menurut agensi berita China Xinhua, mereka akan mengambil pesanan awal pada mereka bermula dari bulan Oktober. “

“Pemindahan” milik Volvo adalah kenderaan berkuasa elektrik hibrid, dengan banyak ciri biasa untuk kenderaan, mungkin menjadikannya agak mudah bagi mereka untuk dihasilkan, dan mungkin akan membolehkan perkara-perkara ini menjadi cukup biasa.

Nampaknya pada masa ini, seseorang akan memerlukan beberapa jenis lesen untuk kapal terbang terbang secara sah dapat memandu perkara ini. Itu menurut beberapa laporan, mereka tidak khusus tentang negara yang mereka bicarakan.

Sehingga beberapa jenis peraturan baru menyusun undang-undang, yang tidak akan menjadi penglihatan yang cukup, undang-undang mungkin hanya membolehkan orang yang terbang kapal terbang atau helikopter untuk menggunakan secara sah ini di jalan raya.

“Dengan itu, syarikat yang membuatnya percaya ia boleh menjadi sangat berguna kepada juruterbang yang dapat terbang ke lapangan terbang kecil, lalu melipat sayap dan pulang ke rumah. Itulah model perniagaan yang bercita-cita tinggi.

Niche tidak cukup menutupinya. Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam kumpulan kecil juruterbang yang sentiasa berfikir “Saya berharap saya tidak perlu keluar dari pesawat saya untuk memandu pulang” maka ini adalah kenderaan untuk anda. ”

Kereta terbang mampu mencapai ketinggian kira-kira 10,000 kaki, dengan berat 1,300 pound. Syarikat milik Volvo merancang untuk memperkenalkan versi empat pintu kenderaan yang dikenali sebagai TF-X kemudian, yang tidak memerlukan lapangan terbang untuk melepas dan mendarat.

Syarikat itu berkata: “TF-X tidak memerlukan lapangan terbang untuk berlepas dan mendarat, dan ia akan memandu di semua jalan raya dan lebuh raya – menyediakan kemudahan pengangkutan pintu ke pintu yang benar.”

Ketua Pegawai Eksekutif Terrafugia, Chris Jaran berkata “Membangunkan teknologi baru ini membolehkan kami menguji beberapa mekanisme yang berbeza dan menjana peningkatan proses di sepanjang jalan.

Kami berada di titik kritikal di mana kami dapat melaksanakan ciri-ciri reka bentuk terbaik berdasarkan tahun penerbangan dan ujian memandu. Ini akan meningkatkan fungsi, keselamatan dan estetik untuk pengalaman terbang dan memandu yang optimum. ”

Terdapat ancaman yang serius yang boleh timbul daripada popularisasi teknologi yang tidak dapat dielakkan seperti ini: ia merupakan tingkap bagi negeri itu untuk melepaskan era peraturan dan sekatan baru pada orang.

Sebilangan besar kuasa baru boleh diberikan kepada pihak berkuasa, dari pihak polis kepada orang-orang yang membuat peraturan-peraturan, dengan munculnya perkara yang menyeramkan, yang mengubah masyarakat. Malah, ia adalah telefon pintar keajaiban yang tidak membawa era baru polis negara. Benar-benar mereka lakukan, telefon pintar memasuki era pengawasan baru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *