Dikatakan Anita Sarawak hidap peny4kit, akhirnya Noor Kumalasari akhirnya dedahkan kisah sebenar

Khabar Anita Sarawak hidap peny4kit, akhirnya Noor Kumalasari dedah kisah sebenar.
Semenjak beberapa tahun yang lalu, telah timbul mengenai dakwaan yang mengatakan bahawa Anita Sarawak atau lebih mesra dikenali sebagai Kak Nita dan juga suaminya iaitu Mahathir Abdullah sudah bercerai. Namun begitu, pada baru-baru ini pula iaitu sekitar pertengahan tahun ini, Anita dikatakan telah mendapatkan rawatan penyakit kanser di sebuah hospital swasta di ibu kota, Kuala Lumpur.

Malah, gossip tersebut juga turut mengatakan bahawa terdapat kenalan artis yang rapat bersama dengan Anita sudah pun menziarahinya, akan tetapi tidak dibenarkan untuk bercerita terhadap umum di atas permintaan penghibur itu sendiri. Khabar itu juga turut mendakwa bahawa wajah Anita telah pun jauh berubah sehingga ia tidak dapat lagi dicam oleh sesiapa yang pernah mengenali dirinya.

Yang terkini, pelakon dan juga penyanyi veteran iaitu Noor Kumalasari, yang juga turut hadir ke majlis Anugerah Bintang Popular Berita Harian yang ke-31 pada hari semalam, telah tampil dengan membuka mulut mengenai khabar angin tersebut.

Noor Kumalasari juga turut memberikan jawapan terhadap dakwaan Anita yang telah dikatakan sudah pun kembali menetap di Singapura pada tahun yang lalu selepas seorang peminat yang mengatakan bahawa telah terserempak dengan penghibur itu di sebuah restoran makanan segera yang terpencil di Ang Mo Kio.

Sila tonton video:

Anita Sarawak sakit?

KUALA LUMPUR: Pelbagai spekulasi kedengaran sejak penghibur terkemuka, Anita Sarawak, 66, tiba-tiba menghilangkan diri dari dunia seni pada pertengahan 2011.

Diam tak diam, sudah hampir tujuh tahun Anita atau lebih mesra dengan panggilan Kak Nita hilang daripada radar dunia hiburan.

Sejak tujuh tahun lalu jugalah macam-macam versi cerita tersebar, tetapi tiada siapa yang dapat mengesahkannya. Semua yang diperkatakan terus tinggal menjadi tanda-tanya.

Ada yang mengatakan Kak Nita masih tinggal di Las Vegas, Nevada, Amerika Syarikat, dan ada juga sumber mendakwa penyanyi lagu Seksis serta Tragedi Buah Epal itu membina kediaman baharu dan menetap di Perancis, sejak beberapa tahun lalu.

Tahun lalu, heboh pula kisah mengatakan Kak Nita kembali menetap di Singapura, selepas seorang peminat terserempak dengannya di sebuah restoran makanan segera yang agak terpencil di Ang Mo Kio.

Peminat itu mendakwa, dia yakin wanita yang ditemui bersama seorang lelaki Mat Salih berambut hitam diyakini adalah suaminya, Mahathir Abdullah.

“Saya yakin wanita itu adalah Kak Nita apabila mendengar suara dan melihat bibirnya. Bagaimanapun, wajahnya cengkung dan rambutnya tidak diwarnakan lagi.

“Saya lihat Kak Nita amat berbeza kali ini. Raut wajahnya seperti orang sakit. Ketika memerhatikannya, dia sedang makan ubat.

“Saya duduk hanya jarak dua meja daripadanya. Saya percaya, itulah Kak Nita kerana saya duduk bertentang dengannya,” kata peminat itu kepada BH Online, tahun lalu.

Tahun lalu juga, misteri kehilangan Anita atau nama sebenarnya, Ithnaini Mohd Taib, sedikit terungkai apabila dokumen urusan jual beli kediaman yang didakwa miliknya tersebar di internet.

Kak Nita dan Mahathir dikatakan menjual kediaman di Spring Valley, Las Vegas, dengan harga kira-kira RM1.4 juta kepada pasangan, Roselinda Cohen dan Lawrence Cohen, pada 31 Julai tahun lalu.

Berdasarkan maklumat diperoleh, suaminya masih bekerja sekitar Las Vegas ketika itu. Siasatan pihak tertentu juga mendapati, pasangan itu membeli kediaman baharu dengan harga RM1.3 juta pada 4 Oktober tahun sama.

Kediamannya itu terletak kira-kira 22 minit dari Las Vegas Strip.

Penemuan itu secara tidak langsung dilihat memberi bayangan perkembangan Kak Nita yang selama ini dikatakan merajuk dan membawa diri. Ia juga menepis khabar angin yang mendakwa, Kak Nita dan suaminya sudah berc3rai.

Bagaimanapun, khabar terbaru yang kedengaran, Kak Nita kini dikatakan mendapatkan rawatan penyakit kaπser di sebuah hospital swasta di ibu kota.

Khabarnya, ada artis lama yang rapat dengannya sudah menziarahinya, tetapi tidak diizinkan membuka mulut atas permintaan penghibur itu sendiri. Dengarnya, wajah Kak Nita sudah jauh berbeza hingga peminat tidak lagi mengenalinya.

Terlalu banyak cerita yang tidak pasti diperkatakan, sampaikan tidak tahu mana yang betul dan mana pula yang salah. Mungkin ada benarnya Kak Nita kurang sihat berdasarkan cerita peminat yang menemuinya itu. Apa juga alasan dirinya memilih pusat rawatan di ibu kota, hanya dia yang tahu.

Apapun, jika benar Kak Nita ditimpa ujian berdepan penyakit kaπser, doakan yang terbaik buat superstar kesayangan ramai yang baik budi pekerti ini. Berkat doa peminat pada Ramadan, semoga Kak Nita beroleh kesembuhan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! BI
Jom Like Page Kami Juga Di Fcebook
Sumber – dharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *