2 ‘tukang panggang’ kucing ditahan

GOMBAK: Dua daripada tiga lelaki yang diburu polis kerana membunuh seekor kucing bunting secara kejam dengan ‘memanggangnya’ dalam mesin pengering pakaian di sebuah dobi layan diri, akhirnya ditahan awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Samsor Maarof berkata, dua daripada tiga lelaki berkenaan ditahan oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak.

Katanya, kedua-dua suspek ditahan sekitar Gombak dan polis masih lagi memburu seorang lagi rakan mereka yang masih bebas.

“Kedua-dua lelaki berkenaan yang mana perlakuan kejam mereka membunuh seekor kucing bunting terbiar dengan kejam, ditahan awal pagi tadi sekitar daerah ini.

“Bagaimanapun, polis masih lagi memburu seorang lagi suspek yang turut berada di lokasi ketika kejadian kejam itu dilakukan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Semalam, polis mendedahkan gambar tiga lelaki berkenaan yang dikehendaki kerana melakukan penganiayaan dan membunuh haiwan mengikut Seksyen 428 Kanun Keseksaan.

Ketiga-tiga suspek diburu selepas mereka membunuh seekor kucing bunting terbiar dengan ‘memanggangnya’ dalam mesin pengering pakaian di sebuah dobi layan diri di Taman Gombak Ria, 12.30 tengah malam, Selasa lalu.

Bangkai kucing berkenaan ditemui seorang pelanggan pada jam 10.30 pagi ketika ingin menggunakan mesin pengering berkenaan sebelum sebuah pertubuhan membela haiwan bertindak melaporkan kejadian kepada polis.

Perlakuan kejam serta tidak bertamadun mereka dirakam CCTV premis berkenaan serta tular di media sosial mendapat kecaman masyarakat di negara ini.

Sumber : BeritaHarian

Artikel Berkaitan :

(Video) ‘Sakit hati tengok!’ – Dua lelaki sumbat kucing bunting dalam mesin pengering pakaian

Satu rakaman CCTV mendedahkan dua orang pemuda melakukan perbuatan zalim terhadap seekor kucing betina di sebuah kedai dobi di Taman Gombak Ria, Selangor.

Kejadian yang berlaku sekitar jam 12.30 pagi pada hari Selasa lalu mengejutkan netizen. Kucing betina tersebut yang sedang bunting telah dimasukkan ke dalam mesin pengering bersuhu tinggi. Sungguh menyedihkan kucing tersebut dan anak di dalam kandungannya mati dengan berlumuran darah.

Dua pemuda tersebut dikatakan pelanggan tetap di kedai dobi itu dan tinggal berhampiran dengan kedai dobi. Kucing betina itu pula adalah kucing gelandangan yang memang dibenarkan tinggal berteduh di dalam kedai dobi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *